E-ticaret üzerinden satış yaparak para kazanmayı planlıyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız. O zaman bu makalemizi okuyarak e-ticaret nasıl giriş yapacağınızı ve nelere dikkat etmeniz gerekir gibi konuları detaylı bir şekilde inceleyerek e-ticaret ilk adımı başlatabilirsiniz.
Ne Satacağınıza Karar Verin
Eğer fiziksel bir mağazanız var ise mağazanız da sattığınız ürünleri e-ticaret siteniz de satabilirsiniz ama eğer bir fiziksel mağazanız yok ise ürün temini yapmanız gerekir. Ürün bulmak için iki seçeneğiniz vardır
- 1: Toptancılardan toplu ürün alıp stok yapmanız (Maliyet olarak yeni kurulan bir e-ticaret projesi için önerilmez)
- 2: Stoksuz satış yapabilirsiniz bunun için xml tedariki firmalar dan biriyle anlaşarak ürünleri mağazanıza toplu olarak ekler ve sipariş geldikçe tedarikçi firmadan temin edersiniz. XML Tedarikçiç Listesi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Şirketinizi Kurup vergi mükellefi olun
E-ticaret fiziksel mağazadan farkı yoktur aynı şartlar e-ticaret üzerinden satış yapacak kişiler için de geçerlidir. Minimum Şahıs şirketi kurabilirsiniz. Şahıs Şirketi kurmak hem maliyet açısından hem de zaman açısından çok hızlı bir şekilde aynı gün kurabilirsiniz detaylı bilgi için kendinize bir muhasebeci bulmanız v detaylı bilgiyi onlardan alabilirsiniz.
Nasıl Satacağınızı Planlayın
Satacağınız ürünü buldunuz, Şirketi de kurdunuz şimdi satacağınız platformları belirlemek kaldı aşağıda maddeler halinde satış yapabileceğiniz kanallar belirtilmektedir.
E-ticaret Sitesi Kurmak
Kendi E-ticaret Sitenizi Kurarak E-ticaret başlayabilirsiniz en çok tercih edilen yöntemler den biridir maliyet ve marka olabilmek için kendi e-ticaret sitenizin olması şart dır. E-ticaret Sitesinin kurulumu için e-ticaret paketleri sayfamıza bakabilirsiniz her bütçeye uygun e-ticaret paketimiz bulunmaktadır.
Pazaryerlerinden satış
Trendyol, n11, hepsiburada gibi pazaryerlerinden satış yapabilirsiniz. Pazaryerlerinin en büyük avantajı yüksek trafik sağlamalarıdır ürünlerini 1000 lerce kullanıcının erişmesini sağlayabilirsiniz. Pazaryerlerinin dezavantajı ise pazaryerine ödeyeceğiniz komisyonlardır. Kendi e-ticaret sitenizden farklı olarak pazaryerlerinde her satış da pazaryerine %5 ile %30 arasında komisyon ödersiniz. Eğer pazaryerlerinden satış yapmayı planlıyorsanız pazaryeri entegrasyonlarımız ile tek panelden tümünü kontrol edebilirsiniz detaylar için pazaryeri entegrasyon sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Sosyal Medya Üzerinden Satış
İnstagram, facebook ve pinterest üzerinden hesaplar açarak hem sosyal medya üzerinden satış yapabilir hemde e-ticaret sitenize trafik çekerek siteniz üzerinden kredi kart ile ödemeler alabilirsiniz.
Sonuç:
E-ticaret yapabilmek için en temel olarak bir e-ticaret sitenizin olması ve ondan sonra sosyal medya ve pazaryerleri üzerinden satışlar yapmaya başlayabilirsiniz. Aklınıza takılan sorular var ise https://www.kobidirekt.com/iletisim/ sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.
Son Yorumlar