İnternet Üzerinden Satış Seçenekleri

İnternet Üzerinden Satış Yapmak İçin Kullanabileceğiniz Yöntemler bu makalemizde yer almaktadır.

 

Kendi E-ticaret Siteniz Üzerinden Satış

İnternet Üzerinden Ürünlerinizi Satmayı Düşünüyor iseniz akla ilk gelen kendi e-ticaret sitenizi kurmanız olacaktır. E-ticaret Sitenizi Kurabilmek için https://www.kobidirekt.com/eticaret-paketleri/ sayfamızı gözatabilirsiniz eğer ürünlerinizi tüm dünyaya satmayı düşünüyor iseniz bu durumda https://www.kobidirekt.com/e-ihracat-paketleri/ sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenizi Kurdunuz Peki Neler Yapmanız Gerekecek.

• Bütçe: E-ticaret için bütçe planlaması yapılmalıdır. İnternet sitesi altyapısı, dijital reklam çalışmaları, ödeme kanalları, kargo ve tedarikçi maliyetleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Sanal pos: E-ticaret sitesi kurmak için vergi mükellefi olmak yani şirket kurmak gerekmektedir. Fatura kesebilmek ve satış ödemelerini alabilmek için de sanal pos başvurusu yapılmalı; alternatif ödeme yöntemleri değerlendirilmelidir.

• Alan adı: E-ticaret sitesi için dikkat çekici veya sektöre uygun bir alan adı belirlenmelidir. Telaffuzu kolay, akılda kalan ve taklit olmayan alan adı satışlarda olumlu etki yapmaktadır.
• Ürün: İnternetten satışı yapılacak ürün ya da ürünler belirlenmelidir.

• Plan: E-ticaret sitesi üzerinden satış bir plan çerçevesinde yapılmalı; kampanya dönemleri belirlenerek, ürün fiyatlandırmasından stok takibine kadar geniş bir iş planı oluşturulmalıdır.

• Takip: E-ticarete başlamak ciddi bir takip gerektirir. Sitenin yönetim, performans takipleri, rakiplerin sitelerinin takipleri ve e-ticaret sektöründeki yenilikler takip edilerek, e-ticaret sitesinde güncellemeler yapılmalıdır.

• Pazarlama: E-ticaret sitesinin bilinirliği ve satışların artması için pazarlama önemli bir kalemdir. E-ticaret sitesinin dinamikliği ve tüketici trafiği için dijital pazarlama yöntemlerine başvurulmalıdır. Bu çalışmalar geleneksel reklam uygulamaları ile de yapılabilir.

 

Pazaryerleri Üzerinden Satış (n11,Trendyol,Hepsiburada vb)

Çevrimiçi pazaryerleri, son yılların en popüler e-ticaret platformları arasında yer almaktadır. Bu platformlar, ticari işletmelere online mağaza açarak, ürünlerini satışa sunma fırsatı vermektedir. Bu alanlarda satış yapmak için farklı oranlarda komisyon ödemek gerekmektedir. Çevrimiçi pazaryerlerinin ödeme alma ve ödeme yapma kriterleri farklılık göstermektedir. Pazaryerleri üzerinden satış yapabilmek için ticari bir kimliğe sahip olmak gerekmektedir. Gerekli şartları karşılayabilen firmalar, e-ticaret sitesi üzerinde mağaza açarak satış yapabilmektedir.

Çevrimiçi pazaryerleri özellikle küçük işletmeler veya e-ticaret sitesi açma ve yönetme konusunda yeterli sayıda personel barındıramayan işletmeler için büyük avantajlar sağlamaktadır. Örneğin; Kars’taki bir giyim mağazası Edirne’deki tüketiciye ürün satabilmektedir. Farklı yerlerde fiziksel mağaza maliyetlerine katlanmadan ürün pazarlama imkanı vermektedir. Böylece çok geniş bir kitleye ulaşılabilmektedir. Bu pazaryerlerinde mağaza açmanın maliyetleri çok düşüktür. Bunların dışında rakip firmaları gözlemleme yaparak satış stratejisi belirleme fırsatı vermektedir.

Çevrimiçi pazaryerlerinin dezavantajları da vardır. Açılan her mağaza için aylık komisyon veya mağaza bedeli ödemek gerekmektedir. Ayrıca, hedef kitle ile birlikte her kesimden tüketici aynı ortamda ürün aramaktadır. Bu sebeple bu pazaryerlerinde ön sıralara çıkmak için reklam ücretleri ödenmesi gerekmektedir.

 

Sosyal Medya Üzerinden Satış

Sosyal medya platformları, günümüzde sadece insanların iletişim ve etkileşim geliştirdiği mecralar olmaktan çıkmıştır. Artık her bir sosyal medya platformu bir pazaryeri ve dijital pazarlama mecrası haline gelmiştir. Sosyal medya üzerinden satış yapmak günümüzün en popüler e-ticaret faaliyetleri arasında yer almaktadır. Hem firmalar hem de özel kişiler bu platformlarda satış yapabilmektedir. Adeta çevrimiçi alışveriş sitesine dönen sosyal medya, her tüketici profiline hitap etmektedir.

Sosyal medyadan e-ticarette ağırlıklı olarak Instagram ve Facebook kullanılmaktadır. Ürün reklamları ve marka işbirlikleri açısından ideal bir ortam sunan sosyal medya, çeşitli ticari anlaşmalara da zemin hazırlamaktadır.

Sosyal medya hesabının takipçi profili, doğrudan potansiyel müşteri içgörüsü vermektedir. Instagram ve Facebook kanallarından reklam verilebilmektedir veya hesaplara reklam alınabilmektedir. Yeni nesil e-ticaret kanalı, özellikle dinamik ve genç nüfusa hitap etmektedir. Adı geçen sosyal medya platformlarının otoriteleri de sponsorlu paylaşımlarla sosyal medya üzerinden satışları desteklemektedir.

15 Mart 2019 tarihinde 7162 Sayılı Gelir vergisi Genel Tebliğinde “İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlar Üzerinden Yapılan Satışlarda Esnaf Muaflığı” bölümüne işyeri açmaksızın internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satış yapmakla ilgili bazı düzenlemeler yapılmıştır. Esnaf muaflığı, sosyal medya üzerinden satışlara da olumlu etki sağlamıştır. Böylece evde veya atölyede herhangi bir ürün üreten kişiler internet ortamında vergiden muaf olarak satış yapabilmektedir. Ancak her satış esnaf muaflığına dahil değildir. Esnaf muaflığı kapsamındaki faaliyetler dışındaki hazır ürün alınıp satılması vergi mükellefiyeti gerektirmektedir.

 

Drop Shipping

Drop Shipping, “stoksuz satış” demektir. Ürün satışı için stok tutulmaz. Bunun yerine gelen siparişler tedarikçi firmaya yönlendirilir ve ürünler tedarikçinin deposundan müşteriye ulaştırılır. Düşük sermaye ve işletme giderleri olan Drop Shipping, özellikle e-ticarete yeni başlayan yatırımcılar veya girişimciler için ideal bir e-ticaret satış alternatifidir.

Drop Shipping’de tüketicilere e-ticaret sitesi üzerinden farklı ürünler sunulur. Tüketici bir ürün satına aldığında satıcı firma siteden gelen siparişi tedarikçi firmaya yönlendirir. Tedarikçi de ürünü tüketiciye gönderir. Tedarikçi firma, satmak istediği ürünlerin görsel ve metinsel içeriklerini ve bilgilerini Drop Shipping satışı yapmak isteyen firmaya gönderir. Bu firma da kendi e-ticaret sitesine bu ürünün içeriklerini ekler.

Eğer Stoksuz satış yapacaksanız Tedarikçi Firma Listemize https://www.kobidirekt.com/xml-tedarikci-firma-listesi/ buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ücretsiz Demo

E-ticaret Yönetim Panelimizi Ücretsiz İncelemek İçin Aşağıdaki Formu Lütfen Eksiksiz Doldurunuz.




    E-ticaretE-ihracatC2C Pazaryeri